"Država ponizila princa Aleksandra"

Krunski savet princa Aleksandra Karađorđevića saopštio je da se država Srbija prema njemu ponela uvredljivo i protokolarno ga ponizila.

Izvor: B92

Petak, 19.12.2014.

15:53

Default images

Navodi se da je država onemogućila princu da položi venac tokom svečanog obeležavanja stote godišnjice Kolubarske bitke.

"S velikim žaljenjem konstatujemo da država nije propustila priliku da demonstrira privrženost lošoj tradiciji titoističkog nasleđa, koja podrazumeva prećutkivanje uloge i značaja kralja Petra Prvog i prestolonaslednika, potonjeg kralja Aleksandra Prvog", piše u saopštenju Krunskog saveta.

U saopštenju piše i da "protokol koji nalaže nepristojnost nije protokol", već "tanka i prozirna magla iza koje se krije nepoštovanje same svečanosti, njenog smisla i sadržaja".

Saopštenje je potpisalo 18 članova Krunskog saveta, među kojima su književnik Matija Bećković, istoričar Čedomir Antić, akademik Dušan Kovačević i profesor Pravnog fakulteta u Beogradu Kosta Čavoški.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

141 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: