"Privatnici neće čuvati SIV 3"

Privatno obezbeđenje neće od prvog januara preuzeti obezbeđivanje zgrade SIV 3, kaže ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Izvor: B92

Petak, 19.12.2014.

16:20

Default images

On je tako demantovao navode Sindikata da je gotovo izvesno da će, umesto policajaca, zgradu čuvati radnici privatne firme.

Zgradu u kojoj se nalaze i neke službe policije bar za sada neće obezbeđivati privatno obezbeđenje.

"Ne postoji nikakav plan za to. Policija nastavlja sa svojim redovnim aktivnostima", rekao je ministar Stefanović.

List Danas naveo je da bi privatne firme uskoro mogle biti angažovane i na obezbeđivanju zgrada u Nemanjinoj 21-23, Vlade Srbije u istoj ulici i Skupštine Srbije koje sada obezbeđuje policija. Privatne firme za obezbeđenje već obezbeđuju Ministarstvo finansija i zgrade Poreske uprave.

"To je sasvim prirodno i sasvim normalno pod uslovom da se zna ko su ti ljudi", kaže Dragiša Jovanović iz Udruženja za privatno obezbeđenje.

Vladine zgrade obezbeđuje privatno obezbeđenje, iako Srbija nema ni obučeno ni licencirano privatno obezbeđenje. Udruženje za privatno obezbeđenje insisitira na primeni zakona, ali iako imamo zakon koji predviđa obuku i licenciranje pripadnika privatnog obezbeđenja najkasnije do maja sledeće godine, ni obuka još nije počela. Ne zna se ni ko će ih obučavati.

"Imamo neki čudan zastoj u sprovođenju ovog zakona", kaže Jovanović.

U Srbiji ne postoii tačna procena broja ljudi koji rade u privatnom obezbeđenju. Procenjuje se da ima između 30 i 60 hiljada zaposlenih u tom sektoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: