"Vlada Srbije posvećena putu ka EU"

Šef delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport istakao je da je na sednici Vlade ponovljena posvećenost evropskim integracijama.

Izvor: Tanjug

Petak, 19.12.2014.

20:57

Default images

On je prisustvovao sednici Vlade, a istakao je da je Vlada kao svoj najveći spoljnopolitički cilj navela pridruživanje Evropskoj uniji.

"Mislim da je jasno da je članstvo u EU najveći strateški cilj Srbije i ove vlade", istakao je Davenport prilikom obilaska Agencije za restutuciju.

Vlada Srbije je ranije saopštila da je Davenport, koji je učestvovao u raspravi o Informaciji o procesu pridruživanja Evropskoj uniji, visoko ocenio spremnost Srbije da implementira Briselski sporazum i doprinese normalizovanju stanja na Kosovu i Metohiji.

On je izrazio zadovoljstvo zbog dobre organizacije i uspešnosti Samita premijera Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope, održanog ove nedelje u Beogradu, navodi se u saopštenju Kancelarije za saradnju sa medijima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: