"Terorizam problem za ceo svet"

Ministar policije Srbije Nebojša Stefanović izjavio je u da Srbija želi da bude pouzdan partner u borbi protiv terorizma, koji je veliki problem za ceo svet.

Izvor: B92

Petak, 19.12.2014.

20:46

Default images

Stefanović je u Palati Srbije nakon razgovora sa predstavnicima američkog kongresa naveo da Srbija u tom smislu hoće bolju saradnju sa svima, kao i da "pokaže da je obuka njenih ljudi koju dobija od SAD veoma važna i za napredak u borbi protiv terorizma".

"Kao zemlja, koja želi da bude odgovoran partner, želimo da budemo partneri svesni svoje veličine i snage, ali i partneri koji će pokazati da su sposobni da učine sve što je moguće da reformišu svoju zemlju, da unaprede njen put ka EU i da budu dobar i pouzdan partner i u borbi protiv terorizma, koji je danas veliki problem za ceo svet", rekao je Stefanović.

Ministar je izrazio nadu da će poseta američkih kongresmena pomoći da se učvrste odnosi SAD i Srbije.

"Ali i da nastavimo dobru saradnju i pokažemo da dobra saradnja policija, pravosuđa i država uvek mora da bude jača od kriminala", naveo je Stefanović.

Stefanović je rekao da je sa predstavnicima kongresa razgovarao o borbi protiv organizovanog kriminala, borbi protiv terorizma i unapređenju ljudskih prava.

Ministar policije Srbije izrazio je i zahvalnost zbog pomoći koju su SAD uputile Srbiji nakon majskih poplava.

Kongresmen Bob Gudlat rekao je da su današnji razgovori bili korisni i da je bilo reči o dosadašnjim zajedničkim projektima, kao i o saradnji koja će se nastaviti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: