Kongresmeni podržavaju MUP Srbije

Predstavnici američkog Kongresa preneli su ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću podršku SAD u borbi protiv kriminala.

Izvor: B92

Petak, 19.12.2014.

16:27

Default images

Posle sastanka sa Stefanovićem, predsedavajući Odbora za pravosuđe Predstavničkog doma kongresmen republikanac Bob Gudlet je rekao novinarima da je jedna od tema razgovara bila napredak koji je ostvaren po pitanju smanjenja kriminala.

On je rekao i da je delegacija Kongresa sa Stefanovićem razgovarala i o nekim reformama koje se sprovode u radu same policije istakvši da "i u tom segmentu želimo da pomognemo u borbi protiv korupcije".

Uz napomenu da je sve to "jedna kombinacija saradnje policje i pravosuđa", Gudlet je istakao da "želimo da se na kraju uspostavi vladavina prava i da u tom pogledu pomognemo što više možemo, a na kraju sve u cilju da bi pomogli Sbiji na njenom putu u EU".

Delegacija od osam članova Predstavničkog doma Kongresa SAD boravi u poseti Srbiji, u okviru šire evropske turneje sa ciljem građenja podrške evroatlantskim integracijama regiona, učvršćenju vladavine prava i ukazivanju na pitanja tzv. sajber bezbednosti.

Američki kongresmeni će se sastati sa predstavnicima Vlade Srbije, poslanicima Narodne skupštine, uključujući članove Odbora za pravosuđe, za kontrolu službi bezbednosti, za privredu i razvoj i Parlamentarnom grupom prijateljstva sa SAD, kao i sa predstavnicima privatnog i civilnog sektora.

Članovi Kongresa razmeniće mišljenja i razmotriće saradnju sa srpskim zvaničnicima, sa posebnim naglaskom na pitanjima koja se tiču vladavine prava, sajber kriminala i trgovine ljudima, najavila je sinoć amabsada SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: