Mogerini se sastala sa Tačijem

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini razgovarala je u Briselu s potpredsednikom vlade Kosova Hašimom Tačijem.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.12.2014.

12:45

Default images

Tema razgovora bio je nastavak dijaloga Beograda i Prištine, a šefica diplomatije EU je istakla da što pre treba nastaviti "važan posao na normalizaciji odnosa".

Kako se navodi u saopštenju posle razgovora, Mogerini je ponovila da će "već u januaru" pozvati premijere Kosova i Srbije na nastavak dijaloga.

"Za EU i za mene lično to ostaje glavni prioritet. Drago mi je što je u međuvremenu nastavljen rad na primeni sporazuma na tehničkom nivou jer je preostalo još dosta posla", navela je šefica evropske diplomatije.

Mogerini i Tači razmenili su stavove o napretku Kosova i postigli saglasnost da nakon formiranja nove valde u Prišitni sada treba intenzivnije nastaviti rad na evropskoj reformskoj agendi kako bi se iduće godine omogućio napredak, kako u unutrašnjem razvoju Kosova, tako i na putu ka EU, piše u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: