Musiću smanjena kazna na 35 godina

Apelacioni sud u Novom Sadu smanjio je za pet godina kaznu Darijanu Musiću i pravosnažno ga osudio na 35 godina zatvora zbog ubistva Vladislave Červenko.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 18.12.2014.

13:34

Default images

Tom odlukom preinačena je prvostepena presuda Višeg suda u Novom Sadu kojom je Musić bio osuđen na 40 godina zatvora, pošto je novosadski Apelacioni sud delimično usvojio žalbe Musića i njegovih branilaca.

Istom presudom odlučeno je da Musić ostaje u pritvoru do upućivanja na izdržavanje kazne, navodi se u odluci suda objavljenoj na sajtu suda.

Musić je osuđen zbog teškog ubistva jer je na svirep način, sa umišljajem, 12. novembra 2012. godine ubio devojku u svom stanu. Telo devojke pronađeno je na podu spavaće sobe stana s mnogobrojnim povredama.

Apelacioni sud je obrazložio svoju odluku o kazni navodeći da je prvostepeni sud propustio "da ceni da je okrivljeni u vreme izvršenja dela bio smanjeno uračunljiv koja okolnost uz njegovo zdravstveno stanje i porodičnu istoriju nasilja u porodici, utiču na stepen njegove krivice".

Zbog toga ga je, kako navodi, uz postojanje svih drugih otežavajućih okolnosti, osudio na kaznu zatvora u trajanju od 35 godina.

Sd naglašava da je tako odmerena kazna zatvora u skladu sa svim aspektima Musićeve ličnosti kao učinioca i težinom krivičnog dela koje je učinio, pa je sud,i pored činjenice da je okrivljeni mlad čovek, našao da je ova višedecenijska kazna zatvora potrebna i dovoljna da se ostvari svrha kažnjavanja.

Musić je u junu, posle ponovljenog suđenja, osuđen u Višem sudu u Novom Sadu na 40 godina zatvora zbog krivičnog dela teško ubistvo s predumišljajem, jer je prema oceni tog suda, sud bio svestan svojih postupaka dok je devojci nanosio najmanje 50 udaraca.

Tokom suđenja na osnovu iskaza veštaka utvrđeno je da je devojka umrla najmanje 10 minuta nakon nanošenja povreda opasnih po život, pri čemu je trpela bolove koje su veštaci, na skali od jedan do 10 ocenili sa 10.

Bili su u sedmogodišnjoj vezi pre nego što se dogodio ovaj zločin. Musić je tokom sudenja tvrdio da je Vladislavu mnogo voleo i da se ne seća tog događaja jer je bio pijan i drogiran.

U odbrani je takođe naveo da je tek kada se ulogovao na Fejsbuk video na Vladislavinom profilu poruke “Počivaj u miru" i tada je shvatio da je ona mrtva.

Uhapšen je nakon nekoliko dana od ubistva u Kosovskoj Mitrovici, odakle je prebačen u Novi Pazar, pa u Novi Sad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: