"Zojin zakon ili vratite mandate"

Roditeljski portal "Bebac" pozvao je poslanike Skupštine Srbije, koji nisu glasali za stavljanje Zojinog zakona na dnevni red, "da vrate mandate".

Izvor: Beta

Četvrtak, 18.12.2014.

21:51

Default images

Donošenje tog zakona incirali su roditelji osmogodišnje Zoje Mirosavljević, koja je preminula od Betenove bolesti.

U saopštenju portala osuđuje se "nečuveno, nehumano i nemoralno" ponašanje narodnih poslanika na sednici održanoj u ponedeljak, na kojoj 157 poslanika "nije bilo zainteresovano za ovaj zakon", odnosno nisu glasali ni za ni protiv.

"Iako su prisustvovali sednici, poslanici vladajuće većine nisu glasali za stavljanje Zojinog zakona na dnevni red, koji je sačinjen da omogući lečenje deci oboleloj od retkih bolesti", piše u saopštenju portala.

Kako se navodi, zakon bi "obavezao lekare da, ukoliko šest meseci ne uspeju da dijagnostifikuju bolest kod deteta u našoj zemlji, to moraju da urade u inostranstvu, te da država mora da obezbedi i deci oboleloj od retkih bolesti pravo na lečenje".

U saopštenju se zahteva od poslanika da što pre usvoje taj zakon, a ako to ne učine da se "povuku iz redova parlamenta i vrate svoje poslaničke mandate".

"Vi ste plaćeni da kao predstavnici najvišeg predstavničkog tela u drzavi osluškujete potrebe vaših sugrađana i težite da ih ispunite. Vi ste plaćeni da donosite odluke, a ne da o njima nemate stav", dodaje se u saopštenju.

Roditeljski portal je poručio poslanicima da ne ugrožavaju dalje život bolesne dece i prepuste mandat "onima kojima su dečji životi na prvom mestu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: