Valjevo: Četiri kuće za poplavljene

U Valjevu je završena izgradnja četiri porodične kuće iz donacije UAE, čime je završena izgradnja svih 35 kuća iz te donacije od milion evra.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.12.2014.

10:40

Default images

Kancelarija Vlade Srbije za pomoć i obnovu poplavljenih područja navodi da će se u kuće veličine 60, 80 i dve od 100 kvadratnih metara u Valjevu useliti porodice Pešić, Rakić, Jovičić i Janković.

Izgradnja te četiri kuće bila je deo šireg projekta Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) koji je finansirala Fondacija Kalifa Bin Zajed Al Nahijan, posredstvom ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiji.

U okviru projekta ukupno je izgrađeno 35 kuća u opštinama Valjevo (četiri), Krupanj (17) i Obrenovac (14), čime su obezbeđeni novi domovi za 150 članova porodica čije su se kuće srušile u majskim poplavama.

Pored donacije u kućama, Ujedinjeni Arapski Emirati su odmah nakon poplava na namenski račun Vlade Srbije uplatili 10 miliona dolara pomoći poplavljenima, što tu državu čini najvećim bilateralnim donatorom obnove.

Direktor Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja, Marko Blagojević rekao je da je upravo zahvaljujući donaciji Ujedinjenih Arapskih Emirata, kao i donacijama drugih država, preduzeća i pojedinaca, država do sada isplatila pomoć u novcu za više od 17.000 porodica u vrednosti većoj od 4,1 milijarde dinara.

Blagojević je rekao i da se u sada grade ili su već izgrađene nove kuće za 218 porodicu, dok su 103 porodice dobile pomoć u novcu za izgradnju ili kupovinu nove kuće.

Katastrofalne poplave pogodile su zapadnu Srbiju polovinom maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: