Dačić:Puna podrška Francuske Srbiji

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je, posle razgovora sa francuskom kolegom Loranom Fabijusom, da Srbija ima punu podršku Francuske na evropskom putu.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 18.12.2014.

19:56

Default images

Podrška ne izostaje ni kada je reč o srpskom predsedavanju OEBS-om, dodao je Dačić.

"Veoma je značajno to što je ministar Fabijus izrazio jasnu podršku Francuske srpskom predsedavanju (OEBS), što oni smatraju da ćemo mi dobro obavljati taj posao i što se stavljaju na raspolaganje da pomognu sve što nama bude potrebno u narednom periodu", rekao je Dačić.

On je podsetio da Francuska aktivno učestvuje u OEBS, da su francuske diplomate uključene u rešavanje situacije u Nagorno-Karabahu i u okviru posmatračke misije na granici Ukrajine i Rusije.

"Mi smo zajedničkog stanovišta da je dijalog i mirno rešenje problema jedini put kad je reč o Ukrajini, da smo dosledni poštovanju i realizaciji Minskog protokola", rekao je Dačić.

Na sastanku je bilo reči i o bilateralnim odnosima koji su, kako je ocenjeno, "veoma poboljšani" uz želju da oni budu još bolji.

"Radićemo predano na realizaciji dogovora koji su imali premijer Vučić i Vals u Beogradu i Parizu", rekao je on i dodao da je pozvao Fabijusa da poseti Beograd sledeće godine.

Dačić je kazao da ga je ministar Fabijus izvestio o toku razgovora u Evropskom savetu i Evropskoj komisiji i istakao da je Francuska još jednom jasno pokazala da svesrdno podržava Srbiju na putu evropskih integracija.

"Pošto nije bilo konsenzusa o otvaranju poglavlja 32 i 35 u ovom trenutku, pre svega je to bio stav Nemačke, ministar Fabijus me je obavestio da su oni insistirali i da je to ušlo u zaključke da je izraženo očekivanje da će u najskorijem periodu biti otvorena prva pregovaračka poglavlja", kazao je šef srpske diplomatije.

"Ovo je nesumnjivo još jedan znak naših dobrih odnosa i pune podrške Francuske Srbiji", dodao je Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: