"Pustiti aktiviste Falun Gonga"

Nova stranka zatražila je da odmah budu oslobođeni aktivisti Falun Gonga koji su, kako navode, pritvoreni pred početak samita u Beogradu.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 18.12.2014.

14:35

Default images

Stranka je ocenili da je nedopustivo da vlast sprovodi "preventivno hapšenje".

U saopštenju te stranke se tvrdi da je "hapšenje aktivista za ljudska prava", koji su došli da na miran način upozore na njihovo kršenje, "velika sramota za Srbiju".

To, kako smatraju, pokazuju da vlada, nije dorasla zadatku da vodi zemlju ka EU.

Nova stranka navodi i da su vremena "preventivnih hapšenja i "paušalnog dodeljivanja etiketa srpskih državnih neprijatelja odavno prošla", te da bi Srbija u 21. veku "morala da bude demokratska država u kojoj se poštuju ljudska prava i slobode".

Predsednik parlamentarne grupe za Srbiju u Evropskom parlamentu Edvard Kukan zatražio je juče da se odmah oslobode aktivisti koji su pritvoreni u Beogradu i najavio da će tražiti objašnjenje od srpskih vlasti o tom incidentu.

Prethodno se oglasila organizacija Falun Gong, tvrdnjom da je srpska policija u nedelju 14. decembra odvela sedam državljana Bugarske i dva državljanina Rusije, inače Falun Gong aktivista, iz njihovog hostela u Beogradu, ali da zvanično nije potvrdila da su oni privedeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: