"Zašto poslanici SNS idu na izlet?"

Poslanik SDS Janko Veselinović negodovao je zbog poziva poslanicima SNS da prisustvuju otvaranju Pupinovog mosta.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 18.12.2014.

09:30

Default images

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković pozvala je sve poslanike da prisustvuju otvaranju Pupinovog mosta jer je prethodno Veselinović upitao gde u Poslovniku o radu parlamenta piše da poslanici mogu ići na izlete za vreme radnog vremena i čime su to naprednjaci zaslužili da samo oni budu pozvani na taj događaj.

“Ja vas pitam, da li su i ostale poslaničke grupe dobile poziv za otvaranje mosta koji danas otvaraju premijeri Srbije i Kine i koja je to posebna zasluga poslanika SNS da njih čekaju autobusi ispred Skupštine, a neće učestvovati u ovoj raspravi i od čijih para su ti autobusi plaćeni“, rekao je Veselinović.

On je konstatovao da su poslanici SNS još pre četiri dana znali za otvaranje kada niko nije znao, te da će sada poslanici koji ostanu, sami sebi pričati o amandmanima dok će drugi otići na izlet.

“Sem ploče koju ste postavili, ništa za taj most niste uradili. Gde u Poslovniku skupštine piše da poslanici mogu da idu na stranačka dešavanja i izlete, upitao je Veselinović i naglasio da je reč o stranačkom dešavanju jer je pozvana samo jedna poslanička grupa.

Gojkovićeva mu je odgovorila da je radno vreme skupštine od 10 do 18 sati sa pauzom od jednog sata, te da bi Veselinoviću kao pravniku trebalo da bude jasno da se može utvrditi i drugo radno vreme.

“Izleti nisu predviđeni, niti ima izleta, to ću shvatiti kao pežorativno što ste hteli da iznesete ne znam na čiji račun. A što se tiče poziva, zaista ne znam o čemu se radi, evo ja vas kao predsednik parlamenta pozivam da svi dođete na otvaranje mosta“, rekla je Gojkovićeva.

Istakla je I da je taj događaj vrlo važan za državu.

“Ako ja sad izađem deset minuta, verujte mi imam mnogobrojne obaveze, ne odnosi se na ono što ste govorili, ali svakako ću prisustvovati, biće mi čast, sa pozivom ili bez“, rekla je Gojkovićeva Veselinoviću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: