"Cilj Kosova - SE narednih meseci"

Cilj Kosova je da narednih meseci bude primljeno u Savet Evrope, rekao je Tači nakon sastanka sa generalnim sekretarom te institucije.

Izvor: Beta

Sreda, 17.12.2014.

20:55

Default images

Prvi zamenik premijera Kosova Hašim Tači izjavio, posle sastanka s generalnim sekretarom Saveta Evrope, Torbjornom Jaglandom, da je cilj Kosova da narednih meseci bude primljeno u Savet Evrope.

"Izabrao sam Savet Evrope kao mesto prve posete, da potvrdim potrebu, želju i pravo Kosova za dubljom komunikacijom sa ovom panevropskom organizacijom", napisao je Tači na Fejsbuku.

Kosovska diplomatija će u koordinaciji s partnerima raditi da u narednim mesecima i formalno počne procedura prijema u Savet Evrope, napisao je Tači koji je i ministar spoljnih poslova.

"Dao sam garancije generalnom sekretaru Jaglandu da će Kosovo dijalog sa Srbijom nastaviti na visokom nivou, i ostvariti i druge međunarodne obaveze", napisao je Tači.

Tači bi, kako je najavio, danas trebalo da se sastane i s visokom predstavnicom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini, i s komesarom za proširenje EU Johanesom Hanom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: