Uklonjena ploča s Pupinovog mosta

Crna mermerna ploča postavljena pre tri dana na Pupinovom mostu uklonjena je, piše Blic. Ploča je uklonjena posle negativnih komentara na društvenim mrežama.

Izvor: B92

Sreda, 17.12.2014.

17:25

Default images

List piše, pozivajući se na Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, da će crna mermerna ploča biti zamenjena drugom. Crna mermerna ploča, kao zvanična tabla na kojoj su napisani osnovni podaci o ovoj saobraćajnici, postavljena je pre tri dana.

Društvenim mrežama veoma brzo se proširila fotografija spomen-ploče koja je bila postavljena na Pupinovom mostu, a koja izgleda kao nadgrobna ploča i spomenik.

Nakon brojnih negativnih komentara i negodovanja, u nadležnom ministarstvu su odlučili da zamene ploču.

"Mermernu tablu za most je pripremila i izradila kineska strana kao poklon povodom otvaranja mosta Zemun-Borča", kažu za "Blic" u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ploča je danas uklonjena s mosta.

"Ova ploča biće zamenjena drugom, jer su u pitanju različiti običaji i kultura", ističu u ovom ministarstvu.

Govoreći o ploči, ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović je objasnila da je reč o poklonu kineskih partnera.

"Mi se njima zahvaljujemo, to je znak njihovog prijateljstva i običaja. Zamolili smo ih da to bude u skladu sa našim običajima i kulturom", rekla je Zorana Mihajlović za RTS. .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: