O finansijskim zakonima 12 sati

Posle skoro 12 sati rasprave poslanici Skupštine Srbije završili su pretres oko 600 amandmana na set finansijskih zakona koje je uputila Narodna banka Srbije.

Izvor: B92

Sreda, 17.12.2014.

21:52

Default images

Sednicu nastavljaju sutra pretresom amandmana na dve poslednje tačke dnevnog reda, nakon čega se očekuje glasanje o tim zakonskim rešenjima.

Parlamentarci će sutra raspravaljati o amandmanima na Predlog zakona o izmeni i dopuni zakona o izvršenju i obezbeđenju koji je podnela grupa od 131 poslanika, kao i o listi kandidata za izbor jednog člana Nacionalnog prosvetnog saveta, koji je podneo odbor za obrazovanje.

Tokom rasprave poslanici su otvorili mnoge teme, pa su tako Zoran Živković i Vladimir Pavićević iz Nove stranke, koji su na predložene zakone o osiguranju i o platnim ulugama uložili više od 500 amandmana sa istovetnim tekstom - briše se, objasnili razliku između opstrukcije i dekonstrukcije, citirali pisca Jovana Skerlića, dok su poslanici većine, pored ostalog, komentarisali old tajmere sa skupštinskog parkinga.

Iako su tokom dana tvrdili da neće odustati od obrazlaganja zašto su podneli takve amandmane, Pavićević i Živković su oko 20 sati napustili sednicu nezadovoljni što predsedavajući sednicom Igor Bečih nije želo da odredi pauzu u radu.

Poslanici NS su prethodno dobili informaciju da je prestalo još oko ukupno šest sati vremena za raspavu po amandmanima, a Živković je posle toga rekao Tanjugu da nema razloga da se sednica ne prekine posle skoro 10 sati rada, “jer nije ni vanredno ni ratno stanje u državi”.

“Nije ni vanredno ni ratno stanje pa da moramo celu noć da ostanemo. Očigledno je da žele po svaku cenu da ove zakone proguraju noćas”, rekao je Živković.

Poslanici će sutra glasati o glasati o svim tačkama dnevnog reda, među kojima je i jedan “poslanički” zakon koji su uputili naprednjaci - o izmenama i dopunama Zakona o izvršenju i obezbeđenju, kao i o kandidatu za člana Nacionalnog prosvetnog saveta.

Glasaće se i o izmenama Zakona o deviznom poslovanju, o izmenama Zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga, o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma.

Izjasniće se i o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o deviznom poslovanju.Sednica će biti nastavljena u 8.30 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: