Vučić i Li i o Valteru i Đokoviću

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija ponosna na to kako glumac Velimir Bata Živojinović i teniser Novak Đoković predstavljaju zemlju u Kini.

Izvor: Tanjug

Sreda, 17.12.2014.

18:12

Default images

Vučić je na konferenciji za novinare sa kinskeskim premijerom Li Kećijanogom na pitanje kako komentariše to da što su Živojinović i Đoković najpoznatije ličnosti iz Srbije i da se na njihovo pominjanje odmah zna da je reč o Srbiji prokomentarisao da je veoma ponosan na tu činjenicu.

Kako je dodao, njegova želja je da kada se čuje reč Srbija gradjani Kine znaju da je reč o prijateljskoj zemlji koja vodi ozbiljnu i miroljubivu politiku i da mogu da kažu da je to slobodna, samostalna zemlja koja sama donosi svoje odluke.

On je primetio da i Djokoviću veoma prija ambijent u Kini što, kako je rekao, potvrdjuje i činjenica da baš na turnirima u toj zemlji nije izgubio nijedan meč.

"Mislim da nije izgubio nijedan meč ili skoro nijedan, ali ministri u mojoj vladi se uopšte ne razumeju u sport i ne mogu sad to da proverim", uz osmeh je dodao Vučić.

Kineski premijer je na to dodao da je u Kini poznata i srpska rakija loza za koju je čuo da je sve bolja što je starija.

"Tako je i sa prijateljstvom Srbije i Kine" zaključio je Li.

Premijer Aleksandar Vučić zahvalio se premijeru Kine Li Kećijangu zbog toga što Kina poštuje politiku i evropski put Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: