Uručena oprema porodilištu u KG

Dragica Nikolić, predsednica Upravnog odbora istoimene fondacije, uručila je ginekološko akušerskoj klinici u Kragujevcu opremu vrednu 33,2 miliona dinara.

Izvor: B92

Utorak, 16.12.2014.

13:58

Default images

U renoviranje kragujevačkog porodilišta i njegovo opremanje Fondacija Dragica Nikolić do danas je uložila oko milion evra.

Oprema koja je danas uručena porodilištu u Kragujevcu sastoji se od aparata za anesteziju, dva pacijent monitora, pet fetalnih monitora, ultrazvuk kolor doplera, pet inkubatora, šest toplih krevetaca, četiri špric pumpe kao i infuzione pumpe.

Takođe i centralna laboratorija porodilišta dobila je aparat za hemostazu i dva hematološka brojača, kao i odeljenje hematologije koje je, takođe, dobilo hematološki brojač.

Naglašavajući da je donacija obezbeđena uz pomoć kompanija LABTEH i PROFESIONAL MEDIC, Dragica Nikolić je rekla da je kragujevačko porodilište sada savemeno opremljeno, kao i porodilišta u Evropi i svetu i najavila u narednoj godini obezbeđivanje reagenata.

"Ovo je dobar pimer u kakvim uslovima na svet treba da dolaze bebe i primer kako će u Srbiji za nekoliko godina izgledati sva porodilišta čiju obnovu pomažemo", rekla je Nikolićeva.

Ona je istakla da će Fondacija Dragica Nikolić i u narednoj godini nastaviti sa opremanjem porodilišta uz pomoć tradicionalnih prijatelja iz Kine, među kojima su i kompanije koje su pomogle nabavku opreme koja je danas uručena porodilištu u Kragujevcu.

Načelnik Ginekološko akušerske klinike Janko Djurić rekao je da je uz pomoć Fondacije Dragica Nikolić porodiliste kompletno renovirano.

"Sada imamo i kompletnu aparaturu za komforniji način vođenja porođaja i za dobrobit žena koje će se ovde porađati", rekao je Djurić.

On je naveo da se broj porođaja u ovoj godini, povećao za 6 do 7 odsto u odnosu na prošlu, kada je rođeno oko 2.300 beba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: