Vučić: Osetićete korist od Samita

Premijer Srbije Aleksandar Vučic poručio je da će građani Srbije osetiti značajne koristi od dogovora koji su danas postignuti na Samitu Kine I 16 zemalja CEE.

Izvor: Tanjug

Utorak, 16.12.2014.

20:34

Default images

"Pronašli smo zajednički jezik za rešavanje nagomilanih ekonomskih problema, pre svega u oblasti infrastrukture, saobraćaja, energetike i turizma", rekao je Vučić na konferenciji za novinare s kineskim premijerom Li Kećijangom.

Vučić je rekao da je dogovorena izgradnja pruge od Budimpešte do Beograda, koja bi kasnije trebalo da se produži i do Makedonije i Grčke, što su odlične vesti za Srbiju.

"Razgovarali smo i o drugim projektima, ne samo o Terrmoelektrani Kostolac, već i o izgradnji industrijske zone, luka, saobraćajnih čvorišta, dovođenju kineskih kompanija", rekao je Vučić I istakao da je zadovoljan rezultatima razgovora, koji će se nastaviti i sutra. Srpski premijer je rekao da je imao i bilateralne razgovore s premijerima drugih država učesnica Samita i da su i one pronašle interes u današnjem skupu.

Istakao je da će i s tim državama biti potpisani određeni sporazumi, među njima i s Albanijom, s kojom će biti potpisan sporazum o prihvatanju vozačkih dozvola

Vučić je istakao da je veoma ponosan na to što se Srbija pokazala kao dobar i uspešan organizator Samita.

On je zahvalio kineskom premijeru Li Kećijangu što je Srbiji učinio čast da bude suorganizator skupa, istakavši da je uveren da da će saradnja s Kinom i kroz mehanizam 1+16 doneti mnogo toga dobrog zemljama u regionu i građanima.

Premijer je zahvalio i drugim učesnicima samita zbog dolaska u Beograd.

"Što se Srbije tiče, mi smo veoma zadovoljni. Siguran sam da će građani Srbije osetiti značajne koristi od dogovora koji su danas postignuti", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

170 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: