"Ako Obama šalje oružje i Putin će"

Ukoliko SAD zaista pošalju oružje Ukrajini, Rusija bi morala da rasporedi svoje trupe u Ukrajini pre nego što opasnost postane prevelika.

Izvor: B92

Subota, 13.12.2014.

19:24

Default images

To su poruke koje su uputili levičarski poslanici, posle odluke američkog Senata da odobri slanje naoružanja u Ukrajinu.

“To je veoma opasna odluka, a ako je bude potpisao predsednik SAD Barak Obama, Rusija mora da odgovori adekvatnim merama. Moguće je da uradimo isto, da damo mogućnost predsedniku Vladimiru Putinu da naredi slanje vojske na ukrajinsku teritoriju. Ne možemo da čekamo da Ukrajina bude potpuno naoružana i veoma opasna“, istakao je poslanik Pravedne Rusije Mihail Jemeljanov.

On je istakao da akcije SAD vidi kao pokušaj međunarodnog vojnog napada na Rusiju.

“Za nekoliko godina Ukrajina će biti siromašna i gladna država sa antiruskom vladom koja će učiti narod da mrzi Rusiju. Oni će biti naoružani do zuba i uvek će biti prostora za konflikte“, zaključio je Jemeljanov, a prenosi RT.

Podsetimo, američki Senat je juče doneo odluku kojom se odobrava slanje naoružanja u Ukrajinu, ali nju treba da potvrdi predsednik Barak Obama, koji, za sada, to nije učinio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: