Vučić: EU mnogo pomogla u obnovi

Premijer Vučić izjavio u Obrenovcu da Srbija ne bi mogla mnogo da uradi na obnovi gradova i opština oštećenih majskim poplavama bez pomoći evropskih prijatelja.

Izvor: B92

Petak, 12.12.2014.

12:49

Default images

"EU nam je mnogo pomogla u ovoj obnovi i ja priznajem da ne bi to mogli da uradimo bez pomoći evropskih prijatelja, ali i mnogih drugih, a nadam se da će EU da bude objektivna kada bude u budućnosti ocenjivala naš rad", rekao je Vučić tokom posete Osnovnoj školi "Posavski partizani", koja je obnovljena sredstvima EU.

Vučić je poručio deci da vredno uče, jer se "od njih u budućnosti očekuje mnogo".

On je napomenuo da je u Obrenovcu ostalo još da se završi obnova jedne gimnazije i jednog obdaništa.

Šef Delegacije EU Majkl Davenport rekao je da je EU uložila velika sredstva u obnovu ne samo te škole već još 14 škola u drugim poplavljenim opštinama i istakao da je do uspeha u obnovi došlo pre svega zbog zajedničkog rada svih.

On je rekao da će EU nastaviti da pomaže, ali da će pomoć biti usmerena na preventivne mere za sprečavanje poplava.
Foto: Tanjug
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da je šteta što je Srbiju zadesila poplava, ali je napomenuo da je nakon toga utvrđeno "koliko i na koga možemo da se računa".

"Nadam se da će ova deca stostruko vratiti uloženo i da će postati dobri, pametni, školovani ljudi koji će služiti Srbiji na čast", rekao je Nikolić.

Osnovna škola "Posavski partizani" obnovljena je sredstvima EU, koja je uložila 160.000 evra u nabavku školskog nameštaja, zamenu dotrajalih instalacija i radove na zidovima i podovima i za zamenu stolarije.

Sa 860.000 evra EU opremljeno je pet obrazovnih ustanova u Obrenovcu, a EU će u prvoj polovini 2015. godine izdvojiti dodatnih 230.000 evra za obnovu stare zgrade Tehničke škole i izradu projekta za obnovu gimnazije.

Predsednik Nikolić i premijer Vučić danas su u Obrenovcu uručili ključeve za 39 novih kuća porodicama koje su ostale bez domova u majskim poplavama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

155 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: