Kučma: Ne poštuje se prekid vatre

Ukrajinski izaslanik u mirovnim pregovorima Leonid Kučma izjavio je da novi sastanak Kontakt-grupe o Ukrajini nije izvodljiv narednih dana.

Izvor: B92

Sreda, 10.12.2014.

21:51

Default images

On je istakao da sastanak nije moguće održati zato što proruske snage nisu u potpunosti poštovale prekid vatre.

"U ovim uslovima kada jedna strana ne poštuje prekid vatre smatram da sastanak nije izvodljiv", rekao je Kučma, bivši ukrajinski predsednik.

Nova runda razgovora između predstavnika Rusije, Ukrajine i proruskih snaga trebalo je da bude održana ove nedelje u Minsku, nakon što je juče sklopljeno primirje između ukrajinskih i proruskih snaga.

Ukrajinska vojska je saopštila da su proruske snage juče granatirale položaje ukrajinskih snaga, ali da je bilo manje njihovih napada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: