Kijev suspendovao vojne akcije

Generalštab ukrajinske vojske je saopštio da su suspendovana dejstva protiv proruskih snaga na istoku zemlje, u skladu sa najavljenim prekidom vatre.

Izvor: Tanjug

Utorak, 09.12.2014.

10:04

Default images

Portparol ukrajinske vojske je izjavio da je suspenzija vojnih akcija stupila na snagu u skladu sa "danom primirja", kojeg je predložio predsednik Ukrajine Petro Porošenko, prenela je agencija AP.

Predstavnici proruskih snaga su saopštili da pristaju na uslove "dana primirja".

Današnji prekid neprijateljstava predstavlja novi pokušaj da se oživi primena sporazuma o primirju sklopljenog 5. septembra u Minsku, koje je do sada svakodnevno kršeno.

Donjeck i Lugansk su sve do juče bili izloženi stalnim raketnim napadima, a ukrajinske vlasti su saopštile da su se područja na istoku zemlje pod kontrolom državnih snaga u protekla 24 sata našla pod artiljerijskom vatrom 64 puta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: