Vojska Kanade ide u Ukrajinu

Kanada i Ukrajina su potpisale ugovor prema kom će vojska severnoameričke države uskoro doći u ratom zahvaćeni deo Ukrajine.

Izvor: RT

Utorak, 09.12.2014.

09:19

Default images

Ministri odbrane dve zemlje, Rob Nikolson i Stepan Poltorak su istakli da su države odlučne da nastave zajednički rad u osnaživanju odbrambenih mehanizama ukrajinske Vlade u cilju očuvanja teritorijalnog integriteta i bezbednosti građana.

“Predstavnici naše vojske će stići u Ukrajinu kako bi se upoznali sa mogućnostima saradnje“, rekao je Nikolson.

Potpisani ugovor nije obavezujući niti ima utemeljenje u zakonima jedne ili druge države, navodi se u dokumentu.

“Mi smo već postigli bitne uspehe u ovoj oblasti, od godina vojnih vežbi do finansijskih donacija, a cilj dokumenta je da se osnaži dalja saradnja“, navodi se u saopštenju.

Kanadski ministar će posle posete Kijevu otići i u Poljsku, kako bi sa kolegama razgovarao o bezbednosti i stabilnosti u regionima centralne i istočne Evrope.

Kanada je u avgustu ove godine donirala vojnu opremu Ukrajini koja ne uključuje oružje, a u novembru je dogovoreno i da će kanadska Vlada ratom zahvaćenoj oblasti poslati pomoć u vrednosti od 11 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: