Tači objavio nosioca zastave za Rio

Odlazeći kosovski premijer Hašim Tači pozdravio je preko Fejsbuka odluku da Međunarodni olimpijski komitet primi Kosovo u punopravno članstvo.

Izvor: Tanjug

Utorak, 09.12.2014.

12:46

Default images

Lider Demokratske partije Kosova je povodom prijema Kosova u MOK objavio ime nosioca zastave na Igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine.

"Čestitke Kosovu i svim sportistima. Našu zastavu nosiće šampionka u džudou Maljinda Keljmendi", napisao je Tači.

Kosovo je danas primljeno u punopravno članstvo Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), odlučeno je danas na sednici MOK-a u Monaku.

Kosovo će tako moći da učestvuje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016, saopštio je MOK

MOK je započeo razmatranje zahteva Kosova za prijem pre pet godina, godinu dana pošto je ta južna srpska pokrajina 2008. samoproglasila nezavisnost.

Kosovo je priznato od 108 zemalja clanica Ujedinjenih nacija, ali ne i od Srbije.

Olimpijski komitet Srbije uložio je u oktobru protest MOK-u zbog najave prijema Kosova u punopravno članstvo te organizacije.

Kosovo će prvi put učestvovati na međunarodnom takmičenju iduće godine na Evropskim igrama u Bakuu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: