Kremlj: Ili brodovi ili novac

Rusija bi prihvatila bilo novac bilo isporuku dva nosača helikoptera Mistral kako bi rešila spor sa Francuskom, saopšteno je iz Kremlja.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 08.12.2014.

12:44

Default images

"Obe opcije će nam odgovarati - ili brodovi ili novac. Novac koji smo potrošili mora nam biti vraćen", rekao je pomoćnik Kremlja za spoljnju politiku Jurij Ušakov, prenosi Rojters.

Francuska je pre nedelju dana odlučila da na neodređeno vreme obustavi isporuku prvog od dva nosača helikoptera Mistral Rusiji zbog krize u Ukrajini.

List "Figaro" je danas objavio izjavu francuskog predsednika Franosa Olanda da je isporuka Mistrala Rusiji blisko povezana sa primenom mirovnog sporazuma iz Minska o Ukrajini.

Oland je to izjavio nakon iznenadne posete Moskvi u subotu. On je po povratku iz posete Kazahstanu razgovarao sa Putionom na diplomatskom terminalu aerodroma Vnukovo, jugozapadno od ruske prestonice.

"Postepeno napredujemo. Ali kada je Ukrajina u pitanju već smo navikli da idemo napred, pa onda opet nazad. Zato je apsolutno moguće da ćemo uskoro biti razočarani onim što se događa, kao što smo i ranije bili razočarani", izjavio je Oland posle razgovora sa Putinom, prenosi TAS.

Francuska je pre nedelju dana odlučila da na neodređeno vreme obustavi isporuku prvog od dva nosača helikoptera Mistral Rusiji zbog krize u Ukrajini.

Putin je novinarima posle sastanka rekao da on i Oland nisu razgovarali o odlaganju isporuke dva francuska ratna broda ruskoj mornarici, ali da očekuje od Francuske da vrati novac koji je Rusija do sada platila za brodove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: