"Južni tok - više tačka nego zarez"

Zvaničnici Gasproma i Rusije stavljaju do znanja da je po pitanju Južnog toka više stavljena tačka, nego zarez, javlja naša dopisnica iz Moskve.

Izvor: B92

Nedelja, 07.12.2014.

20:27

Default images

Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i mađarskim premijerom Viktorom Orbanom o perspektivama energetske saradnje.

Kako javlja naša dopisnica, u ruskim medijima je danas objavljeno takođe samo kratko saopštenje, koje je preuzeto sa stranice predsednika Putina, gde se kaže da je razgovora bilo.

Predsednici tri zemlje su, kako se navodi u saopštenju Kremlja, razmotrili bilateralnu saradnju i dalji rad u energetskoj sferi u svetlu obustave projekta Južni tok, preneo je Tass.

U Rusiji se, kada se govori u Južnom toku, akcenat stavlja na to koliko je zemalja nezadovoljno zbog prekida njegove izgradnje, javlja dopisnica B92.

Mediji su vest preneli pod naslovima "Budućnost bez Južnog toka", "razgovori o situaciji oko Južnog toka" ili "Šta dalje bez Južnog toka". Mediji podsećaju da se u Srbiji nadaju da će biti nastavljeno sa gradnjom Južnog toka, a da Mađarska za sve krivi EU, i traži alternativna rešenja.

U medijima je primetno da se ističe da je EU kriva za sve, jer je pokazala nefleksibilnost po ovom pitanju.

U saopštenju koje je dostavila pres služba predsednika Srbije večeras, navodi se da je razgovor Nikolića i Putina trajao više od 40 minuta, da je protekao u prijateljskoj i srdačnoj atmosferi, kao i da se razgovaralo ne samo o Južnom toku, već i o drugim temama. Više o tome čitajte OVDE.

Južni tok je tema i sutrašnjih razgovora premijera Srbije Aleksandra Vučića sa ruskim kolegom Dimitrijem Medvedevim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: