"Mešaju se karte oko Južnog toka"

Predsednik Skupštine Vojvodine i lider SVM Ištvan Pastor izjavio je da je uveren u to da nije stavljena tačka na projekat izgradnje gasovoda Južni tok.

Izvor: Tanjug

Subota, 06.12.2014.

13:45

Default images

Napominjući da se još ne zna niz detalja u vezi s tim magistralnim gasovodom, on je novosadskom “Dnevniku” rekao da je Južni tok “globalna svetska igra u kojoj Srbija ne učestvuje svojom voljom, baš kao što svojom voljom ne učestvuju ni Mađarska, Bugarska, Austrija...”.

Istakavši da je uveren u to da “priča o tom gasovodu nije okončana”, Pastor je ocenio da je “sad neko skupio karte i počeo da ih meša, pri čemu pozadina nije samo energetska nego se tu radi i o nizu drugih globalnih pitanja”.

Pastor je podsetio da SVM, kada je pre šest godina potpisivao koalicioni dogovor sa Demokratskom strankom, ostavio prostor da ne glasa za ratifikaciju sporazuma sa Ruskom Federacijom o saradnji u gasnoj i naftnoj privredi, na temelju kojeg je privatizovan NIS.

“I u parlamentu za taj sporazum nismo ni glasali, jer smo imali niz zadrški”, naveo je lider SVM-a i dodao da ne spori to da bi izostanak investicije kakva je Južni tok predstavljao veliki gubitak za srpsku privredu.

Ne treba smetnuti s uma da je Južni tok magistralni gasovod, a kada tako važan objekat prolazi kroz vašu zemlju, onda je to značajno i sa strateškog aspekta”, ocenio je Pastor naglasivši važnost i činjenice da bi taj gasovod gradili ljudi koji ovde žive, dobijaju platu i troše je.

“Nažalost, činjenica je da mi nismo igrači koji će opredeliti budućnost projekta Južni tok, ali ponavljam, siguran sam u to da ni izbliza na njega nije stavljena tačka”, zaključio je Pastor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: