Majdanpek i dalje čeka struju

Uprkos identičnim najavama, da se čeka trenutak kada će u Majdanpek stići električna energija, nje i dalje nema i nije izvesno da li će i kada stići.

Izvor: B92

Sreda, 03.12.2014.

16:18

Default images

Ljudi u Majdanpeku gube strpljenje i nikome nije jasno kako je moguće da nema struje, javlja reporter B92 Darko Jevtić, koji navodi da i u Donjem Milanovcu nema struje.

Ukoliko do ujutru ne stigne struja u Majdanpek, najavljeno je dopremanje humanitarne pomoći iz Obrenovca. U Majdanpek bi trebalo da stigne jedan kamion sa drvima za ogrev, kao i ćebad i druga pomoć.

Građani kažu da teško žive od kako im je nestala struja, a sreća u nesreći je to što je i ranije bilo problema sa grejanjem, pa se mnogi i u stanovima dogrevaju uglavnom šporetima na čvrsto gorivo.

"Spasio nas je šporet koji ložimo. Spava nas petoro u jednoj sobi, prebacili smo dušeke. Nema veze koliko nas je, važno da je toplo. Problem je voda, koja je nestala, pa onda moramo u grad do cisterni", kaže jedna meštanka.

Škola i obdanište ne rade, a bolnica i porodilište su priključeni na agregat. Iako je situacija stabilna, ponestaje goriva i za agregate.

Kako javlja reporter B92, tokom večeri bi trebalo da počnu probe, da bi se videlo da li uopšte danas može da se obnovi snabdevanje električnom energijom, iako iz EMS poručuju da se "normalizacija očekuje u toku dana".

Sve raspoložive ekipe EMS-a iz cele zemlje neprestano su bile na terenu prethodnih dana, a i dalje ulažu ogromne napore da bi se sanirale posledice kvarova.

Njihov rad je pratila i ekipa B92, a naš reporter kaže da rade u nenormalnim uslovima, po jakom vetru, dok su putevi, dalekovodi i žice na kojima vise bukvalno okovani ledom debljine dva prsta.

Predsednik opštine Majdanpek Dejan Vagner očekuje da Majdanpek dobije struju u toku večeri, ali i da ima rezervnih planova.

Pomoćnik načelnika Sektora za vanredne situacije Bojan Tomić rekao je da je Srbija spremna za zimu, uprkos problemima u Majdanpeku.

Ministar bez portfelja zadužen za vanredne situacije Velimir Ilić rekao je da je danas morao da ode na Umku, a ne u Majdanpek.

Pročitajte još: B92 sa monterima: Žica i dva prsta leda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

113 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: