Gde je novac za Nađino lečenje?

Posle slučaja Ognjanović, u kome je prikupljan novac za lečenje deteta, koji još nije do kraja istražen.

Izvor: B92

Utorak, 02.12.2014.

20:45

Default images

Na profilu na Fejsbuku porodice Novaković objavljeno je saopštenje da im Fondacija "Podrži život" duguje novac za pomoć njihovom detetu prikupljen od SMS poruka.

Roditeljima Nađe Novaković neophodan je novac za nastavak njenog lečenja.

"Za nas je ova situacija izuzetno mučna, posebno zato što smo verovali da smo mi kroz taj proces prikupljanja novca vec prošli", kaže Nađin otac. Aleksandar Novaković .

Da li je na pomolu jos jedan strasan epilog, humanitarne akcije u borbi za decji zivot?

Na Fejsbuk stranici za podršku Nađi Novaković, pojavilo se saopštenje Nađinih roditelja, o tri duga meseca u Frajburgu, neuspeloj prvoj transplantaciji, kao i veoma mučnom lečenju za ovu devetogodišnju devojčicu.

U ovom saopštenju piše i da je Nađin račun u minusu, a da novac prikupljen od sms poruka na borj 5757, do danas nije uplaćen na njihov račun.

"Mi nismo dobili ništa od novca koji je poslat", kaže Aleksandar Novaković .

Nakon što su saznali da je za nastavak Nađinog lečenja potrebno još novca, Novakovići su se ponovo obratili fondaciji sa molbom da im se prosledi novac od sms poruka, ali odgovora nije bilo, više od 10 dana,

"Ja bih prosto želo da zamolim ljude koji sede u Upravnom odboru te fondacije da jednostavno kazu u kom iznosu se oni osećaju obavezni prema Nađi, ako se uopšte osećaju obaveznim, ako se ne osećaju obaveznim neka to javno kažu", navodi Nađin otac.

Sergej Trifunovic, jedan od osnivaca Fondacije, nikako ne želi da se ikada više ponovi slučaj, kao što je bilo sa porodicom Ognjanović.

"Mene je Aleksandar Novaković zvao pre tačno godinu dana. Sećam se da smo upravo bili dobili broj 5757 i ja sam mu rekao: uzmi ga, koristi se njime. Onda su me iz Fondacije pitali - kako ti daješ broj Fondacije njima“, rekao je Trifunović.

Iz Fondacije "Podrži život" tvrde da su Novakovići insistirali da novac sakupljaju sami i to na svoj humanitarni račun, a u slučaju potrebe za jos novca da Fondacija uplati novac prikupljen putem sms poruka.

Na molbu su, tvrde, odgovorili pre dva dana.

"Mi smo obavestili porodicu Novaković da se moraju ponovo obratiti Fondaciji sa molbom jer je u pitanju druga operacija i u pitanju je nova akcija, da nam moraju dostaviti novu dokumentaciju, kompletnu medicinsku dokumentaciju, kao i da nam moraju dostaviti predračun iz bolnice i koji će glasiti na Fondaciju i na Nađu Novaković. Istovremeno nam moraju dostaviti dokaz o stanju na njihovom računu i dokaz koliko novca imaju na računu", kaže Radoica Ristić iz Fondacije "Podrži život".

Nađa se nakon druge transplantacije oseća bolje, nalazi se na ambulantnom lečenju, koje će trajati 100 dana, a njenim roditeljima za nastavak lecenja neophodan je novac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: