Ilić: 3 miliona € za reku Bjelicu

Ministar bez portfelja zadužen za vanredne situacije Velimir Ilić najavio je zahtev za tri miliona evra za sređivanje toka reke Bjelice.

Izvor: Tanjug

Utorak, 02.12.2014.

13:37

Default images

Reka se zbog obilnih padavina ponovo izlila, zbog čega je opštinski štab za vanredne situacije u Lučanima doneo naredbu o evakuaciji.

"Sprečili smo novo plavljenje, ali trajno rešenje još uvek nije postignuto. Nova Srbija će podneti amandman u Narodnoj skupštini kojim će zatražiti tri miliona evra neophodnih za radove kojim će se problem u Lučanima trajno rešiti", rekao je Ilić.

On je dodao da, iako uređenje toka Bjelice još nisu počelo, čišćenje njenog korita, koje je obavljeno u okviru pripremnih radova, sprečilo je da ta reka ponovo poplavi naselja u svom priobalju. Ove godine, Bjelica se izlivala sedam puta.

Ministar Ilić je istakao da se moraju srediti pritoke Bjelice prema gornjem Dragačevu, odnosno šest kilometara uzvodno od ušća te reke u Zapadnu Moravu.

"Sve tačke na Bjelici koje su bile slabe biće popravljene, korito će se srediti, a na bočnim pritokama biće urađene ustave", kazao je Ilić.

Most u Lučanima, prema njegovoj oceni, treba rekonstruisati budući da je jako nizak pa se mora podići na određenu visinu kako bi se sprečila začepljenja.

On je podsetio da će 38 miliona dinara biti utrošeno na sređivanje pritoka Bjelice, a radovi će započeti početkom 2015. godine.

Štab za vanredne situacije u Lučanima naredio je evakuaciju iz delova opštine koji su ugroženi zbog izlivanja reke Bjelice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: