Tadić i Jovanović o J. toku na B92

O tome šta će za Srbiju značiti odustajanje od Južnog toka u Vestima B92 u 20h govore bivši predsednik Srbije Boris Tadić i lider LDP Čedomir Jovanović.

Izvor: B92

Utorak, 02.12.2014.

14:19

Default images

Izjava ruskog predsednika Vladimira Putina tokom jučerašnje posete Turskoj da "ako Evropa ne želi da sprovede projekat Južni tok, onda on neće ni biti sproveden" izazvala je velike reakcije u Srbiji i EU, odakle poručuju da "Rusija nema novac za projekat", ali i da je možda u pitanju blef Vladimira Putina.

U srpskoj javnosti se postavlja i pitanje šta se dešava sa međunarodnim sporazumom sa Rusijom potpisanim 2008. godine, koji se tiče prodaje kontrolnog paketa akcija NIS-a "Gaspromnjeftu", izgradnje gasovoda Južni tok i podzemnog skladišta gasa u Banatskom Dvoru.

O tome i drugim posledicama eventualne propasti projekta Južni tok, govoriće potpisnik međudržavnog rusko-srpskog sporazuma Boris Tadić i lider LDP Čedomir Jovanović, koji je danas upitao ko će Srbiji vratiti vreme i izgubljeni novac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: