Novac za NVO ide Fondu za decu

Ministar Vulin je odlučio da dva miliona evra namenjenih konkursu za nevladine organizacije iz budžeta budu uplaćeni Fondu za lečenje retkih bolesti dece.

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 30.11.2014.

13:13

Default images

"Pare su otišle na bolje mesto, biće više mogućnosti da nekom 'švrćanu' damo šansu za bolji život. Siguran sam da će roditelji dece biti zahvalni Vladi Srbije", rekao je ministar za rad Aleksandar Vulin na konferenciji za novinare u Beogradu.

Vulin je izrazio nadu da će to podržati i Ministarstvo finansija.

"Ova priča je za mene završena, ali ne i za Državnu revizorsku instituciju. Ona će reći da li je bilo zloupotreba u davanju NVO i na konkursu. Svaki papir mora da se pregleda", rekao je Vulin.

Istakao je da je odlukom o prebacivanju novca za lečenje dece postupio kao čovek, a ne kao ministar.

Vulin je naveo da ne bi trebalo brinuti za korisnike socijalnih davanja, jer 93,66 odsto budžeta Ministarstva rada čine socijalna davanja, a budžet je ogroman i jedino socijalna davanja nisu smanjena.

Upitan o mogućoj reakciji EU, Vulin je odgovorio da je on još uvek ministar u Srbiji i da je reč o novcu iz budžeta Srbije, a ne EU.

Ministar je govorio i o maloletnoj braći za koju se sumnja da su napala pisca Rašu Popova. Više o tome pročitajte u posebnoj vesti.

Vulin je rekao i da bi advokati u štrajku trebalo da se obrate Agenciji za mirno rešavanje sporova.

"Agencija je rešila pet štrajkova, prekinuta je blokada međunarodnog železničkog saobraćaja, prekinut je štrajk u Prokuplju i prekida se štrajk u Djerdapu", rekao je Vulin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: