Separatisti na meti sankcija EU

Evropska unija objavila je imena 13 osoba i pet stranaka koji su juče stavljeni na “crnu listu” zbog kršenja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine.

Izvor: B92

Subota, 29.11.2014.

10:24

Default images

Za razliku od prethodnih sankcija, koje su se uglavnom odnosile na ruske funkcionere koji su podržali separatiste iz samoproglašene Donjecke i Luganjske republike, nove mere odnose se isključivo na Ukrajince koji su preuzeli političke funkcije u tim oblastima.

Među 13 osoba kojima je uvedena mera zabrane izdavanja viza i zamrzavanje imovine u EU nalazi se šef Centralne izborne komisije koja je organizovala nedavno održane izbore u Donjecku i Lugansku i lideri političkih partija koje su se na tim izborima kandidovale.

Osim toga, EU je uvela sankcije političkim strankama iz Donjecka i Luganska, tako da one neće moći da imaju status pravnog lica u EU.

Uz nova imena, na crnoj isti EU trenutno se nalaze 132 lica i 28 pravnih subjekata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: