Kancelaru malo 84 odsto podrške

Austrijski kancelar Verner Fajman ostvario je slab rezultat prilikom reizbora na mestu šefa Socijaldemokratske partije Austrije.

Izvor: Tanjug

Subota, 29.11.2014.

00:43

Default images

On je osvojio 84 odsto glasova delegata, što je za 0,6 odsto više nego 2012. godine, ali je daleko iza poverenja koje su nekada lideri SPO dobijali od svoje partije.

Rezultat, kako ističu analitičari, pokazuje da Fajman ima puno posla u uveravanju partijskih kolega u svoj program.

Fajman je na skupštini stranke održao govor dužine školskog časa koji nije uspeo da oduševi članove stranke, koji su iz tradicije, a manje iz pravog oduševljenja aplaudirali na kraju govora, dok za vreme obraćanja nije bilo aplauza.

Govoreći o ekonomskoj krizi i poreskoj reformi u tekućoj godini, Fajman je jasno stavio do znanja da i dalje namerava da oporezuje bogate, kao i nasledstva, i da je protiv neoliberalizma.

Na skupštini je bilo pokušaja da se prikaže jedinstvo u čemu delegati nisu uspeli.

Tako su mladi socijalisti kritikovali vođu stranke rekavši da postoji samo prividno jedinstvo, na primer, kada je reč o nezaposlenosti mladih.

Poređenja radi, austrijski vicekancelar i lider Narodne stranke (OVP), koalicionog partnera SPO, Rajnhold Miterlener na nedavnoj skupštini njegove partije dobio je podršku od čak 99,1 odsto delagata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: