"Poređenje sa Šešeljem je uvreda"

Povratak Vojislava Šešelja iz Haga doneo je pogoršanje odnosa Srbije i Hrvatske, ali i određene probleme unutar zemlje članice Evropske unije.

Izvor: Veèernji.hr

Subota, 29.11.2014.

18:46

Default images

Do sukoba je došlo između novinara Novog lista Dražena Ciglenečkog i predsednika Županijskog suda Ivana Turudića, nakon kolumne koju je novinar nazvao “Turudić nanosi štetu veću nego Šešelj“.

Kako prenosi “Večernji list“, teza kolumne je da Sabor nije trebalo da se bavi Šešeljevim glupostima jer se time degradira parlament već Ivanom Turudićem.

“Šta taj novinar radi? Abolira Šešelja? Najveća tragedija je da nakon 11 godina on nije osuđen kao ratni zločinac, njemu je sud u Hagu dao za pravo da tuži svakoga ko ga nazove ratnizm zločincem“, rekao je Turudić.

Na opasku da je Ciglenečki želeo da kaže da se ne treba baviti Šešeljevim izjavama i da je time dao važnost njegovim rečima, koji za sebe tvrdi da je učestvovao u Domobranskom ratu, Turudić nije imao razumevanja.

“Kako se uopšte ja mogu naći u istoj rečenici sa Šešeljem? Koji je sledeći korak? Da me neko pretuče jer sam isti Šešelj, je li to krajnji cilj?“, zapitao je sudija.

Novinar Ciglenečki je u svojoj kolumni pisao o tome da predsednik Županijskog suda u Zagrebu politički obojen i kao i da je nedodirljiv na mestu predsednika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: