Najava obnove puta Loznica-Krupanj

Obnova poplavama oštećenog puta Loznica-Krupanj, započeta prošle sedmice, trajaće po fazama do juna 2015. godine.

Izvor: Beta

Subota, 29.11.2014.

18:54

Default images

Kako je saopštila Služba za informisanje Gradske uprave Loznice, biće sanirana deonica od 11,5 kilometara između najveće lozničke mesne zajednice Korenite i Krupnja, za šta je Evropska unija preko Programa pomoći poplavljenim područjima u Srbiji izdvojila četiri i po miliona evra.

Radovi obuhvataju sanaciju klizišta i delova obale na Kostajničkoj reci, te rekonstrukciju mostova i propusta, drenažnog sistema i samog kolovoza.

Državni put Loznica-Krupanj-Loznica, znatno je oštećen tokom majskih poplava, kada su klizišta i bujice narušili osnovu puta i kolovoz.

Projekat sanacije te saobraćajnice sprovodi Javno preduzeće "Putevi Srbije" na osnovu ugovora o dodeli bespovratnih sredstava sa Kancelarijom Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS), iz sredstava Evropske unije.

Program pomoći EU poplavljenim područjima u Srbiji, vrednosti 30 miliona evra, finansira se iz pretpristupnih fondova (IPA).

Novac je namenjen izgradnji novih domova, obnovi javnih ustanova, privatnih kuća, puteva i obnavljanju privrede i poljoprivredne proizvodnje u 24 poplavljene opštine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: