Ministar policije patrolirao gradom

Saobraćajna policija pojačala je noćas kontrolu saobraćaja širom Srbije, a MUP Nebojša Stefanović obišao je petnaestak punktova na kojima je obavljana kontrola.

Izvor: B92

Subota, 29.11.2014.

09:17

Default images

Tokom noćašnje pojačane kontrole saobraćajne policije u Beogradu je isključeno ukupno 243 lica pod dejstvom alkohola od čega je 25 zadržano, saopštio je MUP.

U vozilu marke "ford", bez rotacije, okružen takođe civilnim vozilima, ministar Stefanović se vozio gradom, a kako je preneo RTS, rekao je da nije zadovoljan onim što je video, ali da ga to ne obeshrabruje, jer je u pitanju veoma važan posao.

Stefanović je najavio izmene u saobraćajnim propisima i apelovao na mlade vozače da ne voze bez dozvole i da ne konzumiraju alkohol, kao i da shvate da ne smeju da se trkaju na ulicama Beograda.

Takođe je rekao da se radi na pravilniku o tehničkoj ispravnosti vozila, jer se dešavalo da se automobil i ne doveze na tehnički pregled i da samo formalno dobije papire da je završio tu proceduru.

Najviše saobraćajnih nesreća, po statistici, dešava se upravo vikendom. Najrizičniji su vozači koji se vraćaju iz noćnog provoda.

Oko 600 ljudi godišnje izgubi život u saobraćajnim nesrećama u Srbiji, a tom dinamikom za pola veka Srbija na putevima izgubi grad veličine Jagodine.

Pretpostavlja se da će ove godine biti za oko 100 manje nastradalih u saobraćajnim nesrećama nego lane. Međutim, kako poručuju nadležni - to nije dovoljno. Zato narednih meseci treba očekivati izmene u saobraćajnoj regulativi.

Povod za hvatanje u koštac sa tim problemima jeste nedavna nesreća u kojoj su nastradale tri mlade osobe.

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirano je 108 saobraćajnih udesa u kojima su dva lica izgubila život, a 44 osoba je povređeno.

U Beogradu je evidentirano 49 saobraćajnih udesa u kojima je 22 osoba povređeno, saopštio je Auto moto savez Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: