Erdogan: Zapad nam glumi prijatelja

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da Zapad izvlači korist iz konflikata na Bliskom Istoku, pod velom pružanja pomoći.

Izvor: B92

Petak, 28.11.2014.

19:45

Default images

"Otvoreno ću to reći, stranci vole naftu, zlato, dijamante i jeftinu radnu snagu islamskog sveta. Oni vole konflikte, borbe i svađe na Bliskom istoku. Verujte mi, oni nas ne vole. Oni izgledaju kao prijatelji, ali nam žele smrt i vole da vide kako naša deca umiru", istakao je Erdogan.

Erdogan je pozvao islamske zemlje da se ujedine kako bi rešile "najveću humanitarnu i političku krizu u svojoj istoriji".

"Jedini uslovi da prevladamo krizu islamskog sveta su jedinstvo, solidarnost i ujedinjenje. Verujte mi, možemo da rešimo svaki problem sve dok smo ujedinjeni", rekao je predsednik Turske, dodajući da ne treba računati na pomoć od Zapada.

Odnosi između Turske i SAD su u poslednje vreme zategnuti po pitanju američke intervencije protiv džihadista iz Islamske grupe. Vašington insistira da Ankara uzme aktivnije učešće u toj borbi, što turske vlasti ne žele, dok istovremeno od američkih vlasti traže podršku u svrgavanju sirijskog predsednika Bašara Asada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: