Matić branitelje pozvao na razgovor

Ministar hrvatskih branitelja Predrag Matić pozvao branitelje koji protestuju pred sedištem Ministarstva da razgovorom a ne protestom pokušaju da reše probleme.

Izvor: Tanjug

Petak, 28.11.2014.

13:46

Default images

Ratni vojni invalidi i branitelji od 20. oktobra na protestu traže ostavku Matića, njegove zamenica Vesne Nađ i pomoćnika Bojana Glavaševića, kao i da se u što kraćem roku izradi i ustavni zakon o braniteljima koji više nijedna politička opcija ne bi mogla da menja.

"Što se tiče mene i rada Ministarstva imam najboljeg advokata, a to je istina koja ima jednu manu - spora je i da teško dolazi do javnosti, ali će doći", izjavio je Matić novinarima u Osijeku upitan koliko je bliže rasplet situacije oko braniteljskog protesta.

Istakao je da on razgovara "argumentima, činjenicama, istinom i otvorenošću", ali da ima onih koji se služe "lažima, neistinama i pokušajima manipulacije ratnim stradalnicima".

Ministar je, prenosi Hina, ocenio da ni nakon mesec dana demonstranti nisu artikulisali svoje zahteve zbog čega mu je, kako kaže, žao i poziva branitelje da više ne protestuju, već da svoje probleme pokušaju da reše razgovorom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: