Sirija: SAD "fabrikuju" optužbe

Sirija je odbacila kao "fabrikovane" optužbe SAD da sirijske snage bombarduju civile.

Izvor: B92

Petak, 28.11.2014.

11:14

Default images

Damask je poručio da bi Vašingtonu bilo bolje da kritikuje pripradnike ekstremne džihadističke organizacije Islamska država koji ubijaju američke državljane.

Stejt department je u sredu saopštio da je "užasnut" bombardovanjem koje snage sirijske vlade vrše u provinciji Raka i u kome su pobijene "desetine civila i uništene stambene oblasti".

"Sirijska arapska vojska ne gađa i neće gađati civile", izjavio je sirijski ministar informisanja Omran al-Zoubi, prenosi Rojters.

On je rekao da je Vašington dobio informacije od "terorističkih organizacija" u Siriji kao što su Islamska država i Nustra front.

"Stejt department je trebalo da pokaže poštovanje prema dušama američkih žrtava koje su pobili teroristi iz Islamske države, a ne da upućuje fabrikovane optužbe na račun sirijske države koja se već godinama suočava sa terorizmom", kazao je Zoubi.

Islamska država je odrubila glave dvojici američkih novinara i jednom humanitarnom radniku.

SAD podržavaju pobunjenike koji se bore protiv sirijske vlade i hoće da ih obuče i opreme za borbu protiv Islamske države. U Kataru se nalazi kamp za obuku pobunjenika, tvrde Rojtersovi izvori.

Vlada sirijskog predsednika Bašara Asada naziva sve svoje protivnike ekstremistima.

"Svi moraju da izaberu između dve opcije - ili ste na strani terorista, Islamske države, Nusra fronta i drugih ili se borite protiv terorizma", zaključio je Zoubi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ministarstvo donelo odluku: Zatvaraju se škole

Zbog toplotnog talasa u Bangladešu, Ministarstvo prosvete i Ministarstvo osnovnog obrazovanja u toj zemlji saopštili su da će obrazovne ustanove biti zatvorene na sedam dana, zaključno sa 27. aprilom.

8:09

21.4.2024.

1 d

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

19 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: