"Imao sam nož, nisam ubio"

Turski državljanin optužen za ubistvo Marka Ivkovića rekao je da je imao nož te večeri, ali da je njime promašio nogu jednog od navijača Crvene zvezde.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 28.11.2014.

21:44

Default images

Kadri Aktaš je tokom davanja iskaza policiji rekao da su srpski navijači prvi napali navijače Galatasaraja, gađali ih kamenicama i udarali palicama.

“Reagovali smo na napade, a mene je neko udario u nos. Zamahnuo sam nožem prema nečijoj nozi, ali sam promašio. Osoba koja me je udarila imala je svetliju kosu i bila je viša od Ivkovića“, rekao je Aktaš.

Šef istanbulske policije Selami Altinok je izjavio da osobe koje su učestvovale u ubistvu Ivkovića nisu huligani koji su učestvovali u tučama pre utakmice.

Sud u Istanbulu je danas podigao optužnicu protiv turskog državljanina Aktaša, osumnjičenog da je na smrt izbo Marka Ivkovića, objavila je danas turska agencija Anadolija.

Sud je, osim podizanja optužnice, takođe naložio da se osumnjičeni Kadri Aktaš zadrži u pritvoru do suđenja, prenela je agencija AP.

Preostala šestorica osumnjičenih za učešće u ovom zločinu su pušteni posle ispitivanja u policiji, ali bi protiv njih i dalje mogle da budu podnesene optužnice, navela je Anadolija.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije primilo je danas zvaničnu potvrdu turske policije da je pritvoreno sedam osoba zbog ubistva Marka Ivkovića.

U saopštenju MSP-a se navodi da je turska policija obavestila generalnog konzula Srbije u Istanbulu da ima dovoljno dokaza da su privedena lica povezana s ovim krivičnim delom, te da će slučaj danas biti prosleđen javnom tužiocu na dalje postupanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: