Čović: Uključiti Srbiju u istragu

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je da ohrabruje uhapšenje lica za koje se sumnja da je ubilo navijača Marka Ivkovića.

Izvor: Tanjug

Petak, 28.11.2014.

20:10

Default images

"Nema utehe. Marka Ivkovića više nema i ništa ga ne može vratiti. Ipak, ohrabruje činjenica da su turske vlasti nakon jasne i odlučne intervencije vrha Republike Srbije pokazale ozbiljnost i da su povodom ovog tragičnog slučaja brzo reagovale", rekao je Čović.

On je izrazio nadu da će ubica biti oštro kažnjen.

"Život 25-godišnjeg navijača Crvene zvezde je tragično okončan i zato se mora poslati jasna i upečatljiva poruka kako se takvi događaji više ne bi dešavali. Jedan od načina treba da bude i izricanje maksimalnih kazni za počinioce", rekao je Čović.

On očekuje da će vlastima Srbije biti omogućen uvid u taj slučaj, odnosno da će biti poštovani svi standardi kao i u slučaju ubistva francuskog navijača Brisa Tatona.

"Turske vlasti su uspele da pobede manipulacije koje su plasirali pojedinci iz Galatasaraja, a koje su dodatno raspršivali turski mediji", istakao je Čović.

Čović se zahvalio državnim organima Srbije i ambasadoru Turske u Beogradu Mehmetu Bozaju koji su se angažovali.

Marko Ivković (25) ubijen je 21. novembra u Istanbulu u gužvi ispred sportske arene Abdi Ipekči, uoči evroligaške utakmice između beogradske Crvene zvezde i Galatasaraja.

Turska policija potvrdila je danas da je uhapsila osobu za koju se sumnja da je 21. novembra ubila Ivkovića, a potom je podignuta i optužnica

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: