Stefanović: Zaplenjeno 10t duvana

Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je da je u policijskoj akciji danas zaplenjeno 10 tona duvana u listu i otkrivena mreža švercera duvana.

Izvor: Tanjug

Petak, 28.11.2014.

16:39

Default images

Ministar je dodao da je zaplenjeno i 250 kg rezanog duvana, elektronske vage i mašine za sečenje.

Tokom te akcije policija je otkrila i Nadu Gajić, koja je 2011. pravosnazno osudjena na skoro 13 godina zatvora zbog ubistva za kojom je policija svih ovih godina tragala.

"Policija je od tada tragala za njom, međutim danas smo uspeli da je otkrijemo, tako da će ovo lice biti privedeno nadležnim državnim organima i upućeno na izdržavanje kazne", rekao je Stefanović u izjavi za Tanjug.

Ministar je rekao da je u uspešnoj akciji policija danas zaplenila 10 tona duvana u listu, 250 kg rezanog duvana, elektronske vage, mašine za sečenje i još mnogo važnije od toga, mrežu ljudi koja je na tome radila.

"Veoma sam zadovoljan da nam taj posao sada ide sve bolje i bolje. U poslednjih šest meseci, zaplenili smo preko 27 tona, ne računajući ovo danas, dakle to će biti gotovo 40 tona do kraja godine", izjavio je on i podsetio da je za čitavu 2013. godinu zaoplenjeno oko 13 tona.

On je rekao da je Ministarstvo na čijem je čelu napravilo dobar državni tim i da će MUP svim silama da pokaže da se šverc ne isplati.

Upitan kako tumači to što je Demokratska stranka hapšenje njihovog funkcionera Borislava Novakovića okarakterisala kao politički čin, ministar je rekao da je neverovatno da neko ko je u prošlosti činio krivična dela, a danas se bavi politikom misli da treba da bude amnestiran za sve što je uradio mimo zakona.

"Ovo je zemlja u kojoj zakon važi za sve, pa i za političare i dok sam ja ministar policije, svi koji su se ogrešili o zakon, iz koje god stranke dolazili, ako se bave kriminalom biće procesuirani i predavani tuzilastvu, a mi ćemo se truditi da u postupku dokažemo, kao što smo u slučaju Novakovića da je šteta za građane Srbije četiri miliona evra", rekao je on.

Stefanović je izrazio uverenje da će ovaj slučaj biti brzo predat sudu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: