NUNS i NDNV protiv diskriminacije

NUNS i Nezavisno društvo novinara Vojvodine protestuju zbog diskriminacije medija na otvaranju Centra za doradu semena kukuruza i suncokreta u Bečeju.

Izvor: B92

Petak, 28.11.2014.

15:06

Default images

"Svečanom otvaranju fabrike prisustvovali su premijer Aleksandar Vučić i drugi brojni zvaničnici, kao i izveštači nacionalnih medija, ali ne i novinari lokalnih medija, iako su bili uredno prijavljeni za akreditacije", navela su dva udruženja u zajedničkom saopštenju.

NUNS i NDNV zahtevaju od vladina Kancelarija za saradnju sa medijima javno objasni "ovakav diskriminatorski postupak prema medijima kojima je uskraćeno pravo da izveštavaju sa jednog važnog, javnog događaja".

U saopštenju piše da je NUNS obavešten da je početkom nedelje pomoćnik predsednika opštine Bečej zadužen za odnose sa javnošću obavestio redakcije lokalnih medija da treba da prijave novinare koji će prisustvovati otvaranju fabrike kako bi dobili akreditacije, da su mediji to učinili, ali do danas nisu obavešteni gde i kada mogu do preuzmu akreditacije.

"Na pitanje postavljeno Slobodanu Maleševu, pomoćniku predsednika opštine Bečej, šta se desilo sa akreditacijama, on je odgovorio da o tome ne zna i da, zapravo, sve organizuje marketinška agencija 'Medija com'", naveli su NUNS i NDNV.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: