Vulin: Češljati NVO 10 god. unazad

Ministar za rad Aleksandar Vulin pozvao je Državnu revizorsku instituciju i budžetsku inspekciju da provere sve konkurse za sredstva koja se dodeljuju NVO.

Izvor: B92

Petak, 28.11.2014.

14:18

Default images

"Istog sekunda, kada je neko izrazio sumnju, ja sam pozvao nadležne institucije da se izjasne o tome. Pozvao sam ih da provere sve što je radjeno proteklih šest meseci, ali i sve što je na sličnim konkursima rađeno tokom proteklih 10 godina", kazao je Vulin.

On je istakao da nije na njemu da sudi, već je posao ovih institucija da utvrde pravo stanje stvari.

Vulin je napomenuo da je ranije o sredstvima za nevladin sektor samostalno odlučivala komisija, ali da sada postoje jasni kriterijumi i bodovanje na osnovu kojih se to određuje.

Ministar je upitao i kako je moguće da se državna revizorska institucija svih ovih godina nije na pravi način bavila ovim pitanjem.

Prema navodima medija, 122 nevladine organizacije su prošle na konkursu i dobile sredstva, od toga 61 organizacija je osnovana u ovoj godini, a 31 mesec dana pre raspisivanja konkursa, 70 odsto njih se bavi socijalnom zaštitom Ovaj konkurs imao je ukupan budžet od 226 miliona dinara, a po dva miliona dobija svaka organizacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: