Odbornicima vraćen deo za ugrožene

Odbornici Skupštine grada će od 1. januara ponovo primati naknadu od 10.000 dinara koje su se odrekli zbog pomoći za poplavljene, odlučila Skupština grada.

Izvor: Tanjug

Petak, 28.11.2014.

10:56

Default images

Na početku današnje sednice imenovano je i nekoliko direktora i v.d. direktora preduzeća čiji je osnivač grad, a doneta je i odluka o formiranju Gradskog štaba za vanredne situacije čiji je sastav izmenjen.

Kada je reč o primanjima odbornika, utvrđeno je da oni imaju pravo na naknadu za obavljanje te dužnosti u mesečnom neto iznosu od 10.000 dinara.

Ta odluka se donosi pošto su se odbornici 28. maja ove godine saglasili da se odreknu primanja i da ih usmere na pomoć i sanaciju šteta na poplavljenim područjima i za pomoć stanovništu pogođenog poplavama.

Odluka o naknadi za vršenje odborničke dužnosti primenjivaće se od 1. januara.

Kada je reč o direktorima javnih preduzeća razrešen je v.d. direktor Muzeja afričke umetnosti - zbirka Vede i dr Zdravka Pečara, Narcisa Knežević Šijan, a na to mesto je postavljena Marija Aleksić.

Razrešen je i v.d. direktor Muzeja grada Beograda Tatjana Korićanac koja je potom imenovana za direktora te ustanove na period od četiri godine.

Odbornici su razrešili v.d. drektora Sportsko-rekreativnog centra Pionirski grad Slobodan Jakišća na lični zahtev, a na to mesto je imenovan Ljubomir Jovanović.

Sa funkcije v.d. direktora Doma zdravlja Stari grad razrešena je Vesna Janjušević, a potom imenovana za direktora na period od četiri godine.

Skupština grada je na početku sednice donela rešenje o obrazovanju Gradskog štaba za vanredne stiuacije u izmenjenom sastavu.

Prema tom rešenju, komandant štaba i dalje će biti gradonačelnik Siniša Mali, dok su za njegove zamenike imenovani zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović i član gradskog veća Slobodan Šolević.

Za načelnika Štaba imenovan je Rade Milošević, načelnik uprave za vanerdne situacije u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: