FARC odlaže puštanje generala

Revolucionarne oružane snage Kolumbije (FARC) saopštile da će visokorangiranog vojnog generala osloboditi u nedelju, a ne u subotu, kako su prethodno najavili.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.11.2014.

23:58

Default images

Podsetimo, ta otmica je omela mirovne pregovore FARC-a sa kolumbijskim vlastima.

Generala Rubena Darija Alsatea, komandanta novoformiranih specijalnih snaga Titan, pripadnici FARC-a su oteli 16. novembra, zajedno sa još jednim vojnim službenikom i civilom.

"General (Ruben) Alsate i njegovi saborci biće oslobođen u nedelju", saopštili su danas u Havani ekstremno levičarski pobunjenici ove gerilske grupe, a prenosi AFP.

Alsate je otet posle iskrcavanja sa broda na reci u blizini grada Kuibdo, tokom kontrole jednog energetskog projekta.

Kolumbijski predsednik Huan Manuel Santos suspendovao je pre 10 dana mirovne pregovore sa FARC-om u Havani, dan posle otmice visokorangiranog vojnog generala, čime su dovedeni u pitanje napori za okončanje 50-godišnjeg rata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: