"Dobrovoljci iz Rusije u Ukrajini"

Rusija nema vojnike u istočnoj Ukrajini, već se radi o dobrovoljcima iz raznih regiona Rusije, koji ne dobijaju nikakav novac.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.11.2014.

18:12

Default images

To je, danas u Beču, istakao ambasador Rusije u Austriji Sergej Nečajev.

On je, prilikom diskusije u organizaciji Međunarodnog centra za napredno i komparativno istraživanje EU-Rusije (ICEUR), naglasio da Rusija ne želi rat, niti da se meša u međunarodne konflikte.

Kopredsednik ICEUR, bivši poslanik u Evropskom parlamentu Hanes Svoboda konstatovao je da Rusija ima uticaj na aktuelni konflikt, dodajući da zemlje imaju obavezu da spreče učešće dobroboljaca.

Istovremeno je upitao šta bi se desilo ako bi „dobrovoljci“ pošli u Ccečeniju.

Svoboda se založio, u cilju rešenja ukrajinske krize, za novi Helsinški proces.

Prema njegovim rečima, konflikte u Ukrajini, Gruziji i Moldaviji ne treba posmatrati odvojeno, ali isto tako je kazao da ne bi trebalo biti daljeg širenja NATO u Evropi.

Takođe, dodao je on, i ekonomsko umrežavanje moglo bi pozitivno doprineti bezbednosti, te se izjasnio za veliku „zonu slobodne trgovine“.

Nečajev je isključio mogućnost da će doći do vojnog sukoba između Rusije i NATO, ali je kazao da se ne radi u aktuelnoj krizi o Ukrajini, već o ponovnom oživljavanju NATO.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: