Moskva: Putin nije pretio Porošenku

Portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov demantovao je tvrdnje da je Vladimir Putin pretio predsedniku Ukrajine Petru Porošenku.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 27.11.2014.

11:50

Default images

On je ipak potvrdio da su dvojica predsednika obavila telefonski razgovor u sredu.

"Zaista, juče je na inicijativu ukrajinske strane održan telefonski razgovor, razmotreni su bilateralni odnosi i situacija na jugoistoku Ukrajine", rekao je Peskov.

Pojedini ukrajinski mediji u sredu su, pozivajući se na izvore iz Porošnkovog okruženja, pisali da je Putin u razgovoru pretio novom ofanzivom, ukoliko Ukrajina ne odustane od stupanja u EU i NATO, kao i ako ne prizna tzv. Donjecku i Lugansku Narodnu Republiku, podseća ukrajinska agencija UNN.

"Pisanje nekih medija, pre svega ukrajinskih, o sadržini razgovora predstavlja izmišljotinu i ne odgovara stvarnosti", rekao je Peskov.

I predsednička administracija u Kijevu negirala je postojanje bilo kakvih pretnji tokom razgovora.

Šef informativne službe Porošenkove administracije Irina Friz rekla je da je netačno da je bilo "ikakvih pretnji na račun suverene države", prenela je agencija Ukrinform.

Takođe je rekla da je netačna informacija da je telefonskom razgovoru dvojice lidera prisustvovao ruski ambasador u Ukrajini Mihail Zurabov.

"Zvanično, ambasador Zurabov nije juče prisustvovao telefonskom razgovoru predsednika Ukrajine sa Putinom, tako da informacija o tome iz medija pođednako je netačna kao i ona da je na račun suverene države bilo ikakvih pretnji", napisala je Friz na nalogu na "Fejsbuku".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: