Stefanović: Nađite ubice žandarma

Ministar policije Nebojša Stefanović je u Beogradu predao dokaze u slučaju ubistva žandarma Stevana Sinđelića šefu Euleksa Gabrijelu Meučiju.

Izvor: Beta

Četvrtak, 27.11.2014.

13:07

Default images

Tom prilikom je rekao da očekuje da će osumnjičeni za njegovo ubistvo uskoro biti pronađeni i privedeni.

Sinđelić je 28. avgusta preminuo na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, nakon što su ga ranile nepoznate osobe kada je sa patrolom policije zatekao više Albanaca koji su sekli šumu kod sela Orlovac, u opštini Kuršumlija.

U saopštenju MUP-a navodi se da je Stefanović rekao da Srbija ima određena operativna saznanja o tragičnom ubistvu Sinđelića.

"Insistiramo da počne istraga, da ona u narednom periodu bude završena i da osumnjičeni budu procesuirani", rekao je Stefanović ukazavši da je reč o zločinu bez presedana.

Ministar Stefanović je šefu Euleksa predao dokaze do kojih je srpska strana došla u ovom slučaju.

Kako se navodi u saopštenju, Stefanović i Meuči složili su se da je neutralan status Euleksa od velikog značaja za poverenje svih građana u pokrajini.

"U interesu Republike Srbije je da stanje bezbednosti na teritoriji Kosova i Metohije bude stabilno i da se ostvari puna sigurnost srpskog stanovništva u pokrajini", rekao je Stefanović.

Stefanović i Meuči razgovarali su o merama koje je neophodno preduzeti kako bi se rešio problem ilegalnih migracija, ali i nedozvoljena trgovina akciznim proizvodima i narkoticima preko administrativne linije.

Meuči je rekao da će Misija intenzivirati istragu u slučaju ubistva žandarma Stevana Sinđelića.

"Sva otvorena pitanja rešavamo kroz koordinaciju i razmenu informacija", naveo je Meuči i dodao da će u narednom periodu biti intenzivirana razmena informacija između Misije i srpskih institucija kako bi se sprečili pokušaji trgovine akciznim proizvodima i narkoticima.

Vučić i Meuči: Potrebana jača saradnja policija

Foto: Tanjug
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić takođe se sastao sa novim šefom Misije Euleksa na Kosovu Gabrielom Meučijem.

U saopštenju iz Vlade navodi se da je Vučić izrazio očekivanje da će saradnja Srbije sa Euleksom biti korektna i tokom mandata Meučija.

Kako se navodi, Vučić i Meuči naglasili su potrebu jače saradnje policija, posebno u borbi protiv organizovanog kriminala i
sprečavanju krijumčarenja.

Šef Misije Euleks obećao je da će pružiti podršku nastavku dijaloga Beograda i Prištine, piše u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: